PRZEPISY

Zupa z dużej pstrokatej fasoli

Zupa z dużej pstrokatej fasoli

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Duża zupa, z dużej fasoli, z dużymi kawałkami wędzonego mięsa, dla bardzo dużych głodomorów. Dla mniejszych głodomorów gotujemy zupę z połowy wymienionych składników.

przepis,fotoprzepis,fasola duża pinto,wędzone mięso,ziemniaki,Zupy z roślin strączkowych,Sezonowe przepisy,Bezlaktozowe

Zupy z roślin strączkowych

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula150gramów
cukier kryształ2łyżeczki
czosnek20gramów
fasola duża pinto350gramów
liść laurowy2sztuki
majeranek2łyżki
mielona czerwona papryka4łyżeczki
mąka chlebowa pszenna T750100gramów
smalec30gramów
sól2łyżeczki
sól warzywna Natur-
woda-
woda4litry
wędzone mięso1kilogram
ziemniaki700gramów

 

Przepis

1. 

fasola duża pinto 350 gramów  woda  woda 2.5 litra  liść laurowy 2 sztuki  sól 2 łyżeczki

Fasolę przebieramy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na kilka godzin, najlepiej na noc, napęcznieć. Przed gotowaniem wodę zlewamy, wlewamy świeżej, dodajemy liść laurowy, sól i fasolę do miękkości gotujemy (około 1 godzinę).

Fasolę przebieramy, zalewamy zimną wodą i...

2. 

wędzone mięso 1 kilogram

Wędzone mięso wkładamy do zimnej wody i gotujemy do miękkości (około 1-1,5 godziny).

Wędzone mięso wkładamy do zimnej wody i...

3. 

ziemniaki 700 gramów

Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy na drobne kostki. Dodajemy je do fasoli i gotujemy aż ziemniaki zmiękną (około 20 minut).

Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy na drobne...

4. 

Ugotowane mięso wyciągamy i kroimy na kostki.

Ugotowane mięso wyciągamy i kroimy na kostki....

5. 

cebula 150 gramów  smalec 30 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów

Cebulę obieramy i smażymy na oleju. Dodajemy mąkę i podsmażamy.

Cebulę obieramy i smażymy na oleju. Dodajemy...

6. 

mielona czerwona papryka 4 łyżeczki  woda 1.5 litra

Garnek ściągamy z ognia, dodajemy paprykę i zalewamy gorącą wodą.

Garnek ściągamy z ognia, dodajemy paprykę i...

7. 

Garnek stawiamy z powrotem na ogień a zasmażkę przesmażamy. Do fasoli i ziemniaków dodajemy wędzone mięso.

Garnek stawiamy z powrotem na ogień a zasmażkę...

8. 

Zasmażkę przecedzamy do zupy, gotujemy.

Zasmażkę przecedzamy do zupy, gotujemy....

9. 

czosnek 20 gramów  cukier kryształ 2 łyżeczki

Dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku, cukier...

Dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku, cukier......

10. 

majeranek 2 łyżki  sól warzywna Natur

... i majeranek. Do smaku dosalamy.

... i majeranek. Do smaku dosalamy....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się