Zupa z czerwonej kapusty
Gęsta zdrowa zupa, która rozgrzeje i nasyci.
przepis,fotoprzepis,czerwona kapusta,Zupy jarzynowe,Bezlaktozowe,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Zupy jarzynowe
Kategorie
Zupy jarzynowe › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Sezonowe przepisy › Sezon - Kapusta głowiasta (biała, czerwona) ›
Składniki
Składniki
cebula | 100 | gramów | |
cukier kryształ | 2 | łyżki | |
czerwona kapusta | 500 | gramów | |
kminek mielony | 1 | łyżeczka | |
liść laurowy | 2 | sztuki | |
olej słonecznikowy | 3 | łyżki | |
przecier pomidorowy | 500 | gramów | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
woda | 1.5 | litra | |
ziemniaki | 500 | gramów |
Przepis
3.
cebula 100 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.
4.
sól 1.5 łyżeczki • cukier kryształ 2 łyżki • kminek mielony 1 łyżeczka
Do cebuli dodajemy kapustę, sól, cukier i kminek.
5.
liść laurowy 2 sztuki • woda 1.5 litra
Dodajemy ziemniaki, liście laurowe i wlewamy wodę. Mieszamy i gotujemy 20-25 minut (do miękkości ziemniaków).
6.
przecier pomidorowy 500 gramów
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i zupę doprowadzamy do wrzenia.
Smacznego!