Zupa z boczniaków z czosnkiem
Wspaniała, zdrowa i smaczna zupa z boczników z czosnkiem.
przepis,fotoprzepis,boczniak ostrygowaty,czosnek,Zupy grzybowe,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Zupy grzybowe
Składniki
Składniki
boczniak ostrygowaty | 500 | gramów | |
cebula | 100 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czosnek | 3 | ząbki | |
kminek | ½ | łyżeczki | |
mielona czerwona papryka | 2 | łyżeczki | |
olej słonecznikowy | 3 | łyżki | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
woda | 1.25 | litra | |
ziemniaki | 500 | gramów |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki • czosnek 1 ząbek
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju. Dodajemy obrany, przeciśnięty czosnek.
4.
sól 1.5 łyżeczki • kminek ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki
Do cebuli dodajemy ziemniaki, boczniaka, sól, kminek, paprykę i pieprz.
6.
ziemniaki 100 gramów • czosnek 2 ząbki
Ziemniaka obieramy, myjemy i trzemy na puree. Obieramy czosnek, przeciskamy przez praskę i razem z ziemniaczanym puree dodajemy do zupy. Gotujemy.
7.
Pietruszkę siekamy.
8.
Dodajemy do zupy, mieszamy i podajemy.
Smacznego!