PRZEPISY

Zupa z białej fasoli

Zupa z białej fasoli

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Kremowa zupa z białej fasoli. Zupę podajemy przed drugim słodkim głównym daniem.

przepis,fotoprzepis,fasola biała sterylizowana,słodka śmietana do gotowania,Zupy z roślin strączkowych

Zupy z roślin strączkowych

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cytryna

0

??

kcal

fasola biała sterylizowana

500

475

gramów

kcal

liść laurowy

4

??

sztuki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

½

240

litra

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

1.5

79

łyżki

kcal

ocet

0

??

kcal

przyprawa warzywna

0

??

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

sól

0

??

kcal

słodka śmietana do gotowania

250

400

mililitrów

kcal

woda

1

0

litr

kcal

ziemniaki

250

230

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

ziemniaki 250 gramów  woda 1 litr  sól 1 łyżeczka

Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kostki i gotujemy w słonej wodzie. Gotujemy do miękkości około 15-20 minut.

Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kostki i...

2. Dodajemy fasolę

fasola biała sterylizowana 500 gramów  liść laurowy 4 sztuki

Sterylizowaną białą fasolę w konserwie opłukujemy na sitku pod bieżącą wodą. Dodajemy ją do ugotowanych ziemniaków razem z liściem laurowym. Doprowadzamy do wrzenia.

Sterylizowaną białą fasolę w konserwie...

3. Zasmażka

mleko półtłuste 1,5% ½ litra  słodka śmietana do gotowania 250 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 1.5 łyżki  sól  przyprawa warzywna

Z mleka, śmietany i mąki przygotowujemy zasmażkę (wszystko razem mieszamy), którą dolewamy do fasoli i ziemniaków. Zagotowujemy i według smaku dosalamy, lub doprawiamy wegetą.

Z mleka, śmietany i mąki przygotowujemy...

4. 

cytryna  ocet

Przy serwowaniu możemy podać cytrynę albo ocet, do smaku dla smakoszy, którzy preferują taką zupę raczej troszkę kwaśną.

Przy serwowaniu możemy podać cytrynę albo ocet,...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się