Zupa wołowa
Zupę podajemy z kluskami wątrobianymi tudzież z kaszy.
przepis,fotoprzepis,marchew,pietruszka,mięso wołowe przednie,Zupy mięsne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zupy mięsne
Składniki
Składniki
cebula | 80 | gramów | |
kalarepa | 100 | gramów | |
marchew | 250 | gramów | |
mięso wołowe przednie | 500 | gramów | |
pietruszka | 250 | gramów | |
seler | 50 | gramów | |
sól | 2 | łyżeczki | |
woda | 2500 | mililitrów | |
ziemniaki | 200 | gramów |
Przepis
1.
marchew 250 gramów • pietruszka 250 gramów • cebula 80 gramów • ziemniaki 200 gramów • kalarepa 100 gramów • seler 50 gramów • mięso wołowe przednie 500 gramów
Warzywa obieramy, myjemy i wkładamy w całości do garnka. Dodajemy umyte mięso.
2.
woda 2500 mililitrów • sól 2 łyżeczki
Zawartość garnka zalewamy zimną wodą, dodajemy sól a następnie powolnym gotowaniem (aby zupa nam niezmętniała) doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień na średni stopień i gotujemy przez około 1,5 godziny. Garnek częściowo przykrywamy tak, aby mogła unikać para ale zupa nie wykipiała. Na początku z powierzchni zupy łyżką zbieramy pianę - wypychaną krew z mięsa.
3.
Po ugotowaniu zupę przecedzamy przez sitko. Warzywa oraz mięso kroimy.
Smacznego!