Zupa warzywna z kukurydzą
Zdrowa, słodka zupka, którą będziecie chcieli jeść na śniadanie, obiad i kolację. Dlatego nagotujcie jej sobie pełen garnek!
przepis,fotoprzepis,marchew,mrożona kukurydza,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
kalarepa | 100 | gramów | |
kminek | ½ | łyżeczki | |
marchew | 300 | gramów | |
masło | 20 | gramów | |
mrożona kukurydza | 250 | gramów | |
pietruszka | 100 | gramów | |
por | 100 | gramów | |
seler | 100 | gramów | |
sól himalajska różowa | 1.5 | łyżeczki | |
woda | 1.5 | litra |
Przepis
1.
marchew 300 gramów • pietruszka 100 gramów • kalarepa 100 gramów • seler 100 gramów • por 100 gramów
Warzywa obieramy. Por na drobno kroimy,...
2.
...resztę warzyw na grubo trzemy.
3.
masło 20 gramów • kminek ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • sól himalajska różowa 1.5 łyżeczki
W garnku roztapiamy masło, dodajemy por i 5 minut na słabym ogniu smażymy. Dodajemy przyprawy, sól...
4.
...i przygotowane warzywa. Mieszamy i 5 minut dusimy pod pokrywką.
6.
mrożona kukurydza 250 gramów
Dodajemy mrożoną, pod bieżącą wodą, na sitku przepłukaną, kukurydzę.
7.
Mieszamy i 5 minut gotujemy.
Smacznego!