Zupa szpinakowa dla dzieci
Prosta, szybka, zdrowa zupa. Podajemy z kawałkiem masła dla złagodzenia smaku.
przepis,fotoprzepis,mrożony szpinak,Zupy jarzynowe,Przepisy na potrawy dla dzieci
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
czosnek | 1 | ząbek | |
mleko tłuste 3,5% | 200 | mililitrów | |
mrożony szpinak | 200 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 1 | łyżeczka | |
woda | 200 | mililitrów |
Przepis
1.
mrożony szpinak 200 gramów • woda 200 mililitrów
Mrożone kawałki szpinaku opłukujemy pod bieżącą wodą na sitku, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy 10 minut.
2.
mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżeczka
Do ugotowanego szpinaku dodajemy mleko wymieszane z mąką, miksujemy blenderem.
Smacznego!