Zupa pomidorowa z komosą ryżową
Ulubiona zupa ze smaczną komosą ryżową.
przepis,fotoprzepis,Quinoa - komosa ryżowa,przecier pomidorowy,pomidory w puszce,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
Quinoa - komosa ryżowa | 200 | gramów | |
cebula | 100 | gramów | |
cukier kryształ | 2 | łyżki | |
masło | 1 | łyżka | |
olej rzepakowy | 1 | łyżka | |
pomidory w puszce | 400 | gramów | |
przecier pomidorowy | 1 | kilogram | |
sok z cytryny | - | ||
sól | 1.75 | łyżeczki | |
woda | 1200 | mililitrów |
Przepis
2.
Wkładamy ją do garnka.
4.
Odstawiamy z ognia, odkrywamy i czekamy aż wsiąknie całą wodę.
5.
masło 1 łyżka • olej rzepakowy 1 łyżka • cebula 100 gramów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju z odrobiną masła.
6.
przecier pomidorowy 1 kilogram • woda 600 mililitrów • cukier kryształ 2 łyżki • sól 1.5 łyżeczki
Dodajemy przecier pomidorowy, wodę, cukier i sól. Doprowadzamy do wrzenia i krótko gotujemy.
7.
pomidory w puszce 400 gramów • sok z cytryny
Pomidory kroimy na drobno i razem z przecierem w którym były sterylizowane dodajemy do zupy. Zagotowujemy i doprawiamy sokiem z cytryny według smaku. Do każdej porcji zupy dodajemy komosę ryżową.
Smacznego!