PRZEPISY

Zupa kukurydziana

Zupa kukurydziana

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Łagodna i smaczna kremowa kukurydziana zupa. Podajemy z dużą ilością grzanek, z tartym serem i szczypiorkiem.

przepis,fotoprzepis,kukurydza konserwowa,mleko tłuste 3,5%,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

6

Masa porcji

305 g

Energia porcji

301 kcal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

80

36

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

czosnek

2

11

ząbki

kcal

kukurydza konserwowa

350

326

gramów

kcal

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)

250

400

mililitrów

kcal

mleko tłuste 3,5%

800

512

mililitrów

kcal

olej słonecznikowy

3

405

łyżki

kcal

skrobia kukurydziana

2

109

łyżki

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

woda

250

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

olej słonecznikowy 3 łyżki  cebula 80 gramów  kukurydza konserwowa 350 gramów  woda 250 mililitrów  sól 1 łyżeczka

Na oleju smażymy na drobno pokrojoną cebulę, dodajemy kukurydzę, wodę, sól i gotujemy do jak największego rozgotowania kukurydzy.

Na oleju smażymy na drobno pokrojoną cebulę,...

2. 

mleko tłuste 3,5% 800 mililitrów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 mililitrów  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  skrobia kukurydziana 2 łyżki  czosnek 2 ząbki

Blenderem jak najdrobniej miksujemy i przecedzamy przez sitko. Kładziemy z powrotem na kuchence i doprowadzamy do wrzenia. W mleku mieszamy śmietanę, mielony czarny pieprz i skrobię kukurydzianą. W ten sposób przygotowaną zawiesinę wlewamy do przecedzonej kukurydzy, zagotowujemy i dodajemy przeciśnięty czosnek.

Blenderem jak najdrobniej miksujemy i przecedzamy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się