Zupa groszkowa z szynką

Kremowa groszkowa zupa z doskonałym smakiem delikatnej wędzonej szynki.
przepis,fotoprzepis,groszek,wędzona szynka,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe
Zupy jarzynowe
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
440 g
Energia porcji
265 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
groszek | 300 228 | gramów kcal | |
masło | 50 367 | gramów kcal | |
por | 150 69 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
woda | 1 0 | litr kcal | |
wędzona szynka | 100 255 | gramów kcal | |
ziemniaki | 150 138 | gramów kcal |
Przepis



4.
woda 1 litr • sól 1 łyżeczka • groszek 300 gramów
Ziemniaki dodajemy do pora. Zalewamy gorącą wodą, solimy i 10 minut gotujemy. Dodajemy groszek (jeśli używamy mrożony to go nie rozmrażamy) gotujemy do miękkości ziemniaków (niecałe 10 minut).

5.
Na krem miksujemy blenderem.


7.
... i podajemy w zupie.

Smacznego!