Zimowa warzywna zupa
Rozgrzewająca zupka, pełna korzennych warzyw, która nie tylko rozgrzeje i nasyci, ale i pomoże w walce z niejakimi tymi komórkami tłuszczowymi :)
przepis,fotoprzepis,marchew,ziemniaki,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
cebula | 100 | gramów | |
czosnek | 10 | gramów | |
korzeń imbiru | 10 | gramów | |
marchew | 300 | gramów | |
masło | 50 | gramów | |
pietruszka | 50 | gramów | |
przyprawa kurkuma | ¼ | łyżeczki | |
seler | 100 | gramów | |
sól himalajska różowa | 1.5 | łyżeczki | |
woda | 3 | łyżki | |
woda | 1250 | mililitrów | |
ziemniaki | 300 | gramów |
Przepis
3.
...i dodajemy cebulę. Mieszamy i 10 minut powoli smażymy.
4.
czosnek 10 gramów • korzeń imbiru 10 gramów
Obieramy czosnek, imbir i obydwa na drobno trzemy na tarce.
6.
Do cebuli dodajemy czosnek i imbir, mieszamy.
7.
sól himalajska różowa 1.5 łyżeczki • przyprawa kurkuma ¼ łyżeczki • woda 3 łyżki
Dodajemy sól, kurkumę, mieszamy, podlewamy odrobiną wody i 5 minut powoli dusimy.
9.
Marchewkę dodajemy do warzyw i dalej razem po wymieszaniu dusimy 5-8 minut pod pokrywką.
11.
woda 1250 mililitrów
...dodajemy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy do miękkości ziemniaków (około 15 minut).
Smacznego!