Ziemskie warzywa
Parówki na cebuli z warzywami i ziemniakami.
przepis,fotoprzepis,marchew,ziemniaki,cebula,wieprzowe parówki,Wieprzowina,Kuchnia słowacka
Wieprzowina
Kuchnia słowacka
Składniki
Składniki
cebula | 120 | gramów | |
marchew | 250 | gramów | |
olej słonecznikowy | 4 | łyżki | |
wieprzowe parówki | 2 | sztuki | |
ziemniaki | 250 | gramów |
Przepis
1.
marchew 250 gramów • ziemniaki 250 gramów
Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy na cienkie paseczki.
2.
olej słonecznikowy 4 łyżki
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane warzywa. Od czasu do czasu mieszamy.
4.
wieprzowe parówki 2 sztuki
10 minut przed końcem dodajemy pokrojone parówki. Smażymy, dopóki ziemniaki nie będą miękkie.
Smacznego!