Ziemniaki z cukinią i niedźwiedzim czosnkiem
Doskonały dodatek czy główne danie? To od was zależy co wybierzecie!
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,cukinia,czosnek niedźwiedzi,Dania wegetariańskie,Dodatki ziemniaczane,Wegetariańskie przepisy,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie › Dodatki ziemniaczane › Wegetariańskie przepisy › Bezglutenowe › Sezon - Czosnek niedźwiedzi › Sezon - Cukinia › Sezon - Ziemniaki ›
Składniki
Składniki
cebula | 150 | gramów | |
cukinia | 500 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czosnek niedźwiedzi | 50 | gramów | |
olej słonecznikowy | 3 | łyżki | |
ser Parmezan | - | ||
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | 100 | mililitrów | |
ziemniaki | 500 | gramów |
Przepis
2.
cebula 150 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.
3.
sól 1 łyżeczka • woda 100 mililitrów
Dodajemy ziemniaki, solimy i podlewamy wodą. Pod pokrywką, często mieszając dusimy 15 minut. Według potrzeby podlewamy kilkoma łyżkami wody.
5.
czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Dodajemy do ziemniaków, wsypujemy pieprz i 5 minut razem dusimy.
7.
...i kroimy.
8.
Dodajemy do ziemniaków z cukinią...
9.
...i krótko gotujemy.
Smacznego!