Ziemniaczane placki z porem
Klasyczny ziemniaczany smakołyk z delikatnym smakiem pora.
przepis,fotoprzepis,por,Dania wegetariańskie,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
czosnek | 3 | ząbki | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
olej rzepakowy | - | ||
por | 300 | gramów | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
ziemniaki | 1.5 | kilograma |
Przepis
2.
ziemniaki 1.5 kilograma • jajka kurze 2 sztuki • czosnek 3 ząbki • sól 1.5 łyżeczki
Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce. Dodajemy jajka, czosnek, sól i pokrojony por. Wszystko razem mieszamy.
3.
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy na niego ziemniaczaną masę którą formujemy do kształtu mniejszego placka. Smażymy z obydwóch stron. Po usmażeniu placki kładziemy na papierowy ręczniczek, aby usunąć zbyteczny tłuszcz.
Smacznego!