Zapiekane piersi z kurczaka z kiszoną kapustą
Łatwy dietetyczny posiłek z dużą ilością witamin ze zdrowej kiszonej kapusty.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,kiszona kapusta,Kurczak,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
kiszona kapusta | 500 | gramów | |
oliwa | 3 | łyżki | |
piersi z kurczaka | 400 | gramów | |
przyprawa do grilla | ½ | łyżeczki | |
ziemniaki | 400 | gramów |
Przepis
1. Przygotowanie piersi z kurczaka i ziemniaków
piersi z kurczaka 400 gramów • oliwa 3 łyżki • przyprawa do grilla ½ łyżeczki • ziemniaki 400 gramów
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na plasterki. W misce polewamy je oliwą i posypujemy przyprawą, mieszamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na krążki.
2.
kiszona kapusta 500 gramów
Na dnie żaroodpornego naczynia równomiernie rozkładamy kiszoną kapustę. Lekko ją wyciskamy, jeśli zawiera dużo kapuścianej wody. Piersi z kurczaka układamy na kapuście a te przykrywamy warstwą ziemniaków. Lekko solimy.
3. Pieczenie
Żaroodporne naczynie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy na średnim stopniu w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Smacznego!