Zapiekane naleśnikowe paseczki z orzechami
Naleśnikowy przysmak podajemy ciepły i posypany cukrem.
przepis,fotoprzepis,mleko półtłuste 1,5%,mąka chlebowa pszenna T750,Naleśniki
Naleśniki
Kategorie
Naleśniki ›
Składniki
Składniki
brzoskwinie z kompotu | - | ||
cukier puder | - | ||
cukier puder | 50 | gramów | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
mleko półtłuste 1,5% | 650 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 200 | gramów | |
orzechy włoskie | 100 | gramów | |
woda sodowa | 50 | mililitrów |
Przepis
1.
mleko półtłuste 1,5% 450 mililitrów • woda sodowa 50 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów
Z mleka, wody i mąki mieszamy gładkie ciasto. Na suchej patelni smażymy 9 sztuk średniej wielkości cienkich naleśników. Odstawiamy do ostudzenia.
3.
Naleśniki po troszkę razem zawijamy i kroimy na roladki. Roladki rozkładamy na długie paseczki i nieregularnie rozmieszczamy je na formie do ciasta.
5.
brzoskwinie z kompotu • mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów • cukier puder 50 gramów • jajka kurze 3 sztuki
Brzoskwinie albo inne owoce według smaku kroimy na kawałki i rozkładamy na orzechach. W mleku mieszamy cukier i jajka. Zalewamy paseczki.
6.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!