Zapiekane naleśnikowe paseczki z orzechami

Naleśnikowy przysmak podajemy ciepły i posypany cukrem.
przepis,fotoprzepis,mleko półtłuste 1,5%,mąka chlebowa pszenna T750,Naleśniki
Naleśniki
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
231 g
Energia porcji
386 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Naleśniki ›Składniki
Składniki
brzoskwinie z kompotu | 150 95 | gramów kcal | |
cukier puder | 70 272 | gramów kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 650 312 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 200 694 | gramów kcal | |
orzechy włoskie | 100 674 | gramów kcal | |
woda sodowa | 50 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
mleko półtłuste 1,5% 450 mililitrów • woda sodowa 50 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów
Z mleka, wody i mąki mieszamy gładkie ciasto. Na suchej patelni smażymy 9 sztuk średniej wielkości cienkich naleśników. Odstawiamy do ostudzenia.


3.
Naleśniki po troszkę razem zawijamy i kroimy na roladki. Roladki rozkładamy na długie paseczki i nieregularnie rozmieszczamy je na formie do ciasta.


5.
brzoskwinie z kompotu 150 gramów • mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów • cukier puder 50 gramów • jajka kurze 3 sztuki
Brzoskwinie albo inne owoce według smaku kroimy na kawałki i rozkładamy na orzechach. W mleku mieszamy cukier i jajka. Zalewamy paseczki.

6.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!