Zapiekane gnocchi z łososiem
Ziemniaczane "kluseczki" zapieczone z kawałkami łososia z beszamelem.
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,ziemniaczane gnocchi,Ryby,Kuchnia włoska
Ryby
Kuchnia włoska
Składniki
Składniki
białko jajka | 2 | sztuki | |
czarny pieprz mielony | - | ||
filet z łososia | 120 | gramów | |
masło | 20 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 200 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 20 | gramów | |
sól | - | ||
ziemniaczane gnocchi | 250 | gramów |
Przepis
1.
masło 20 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 20 gramów • mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów
Na patelni roztapiamy sobie troszkę masła i zasypujemy łyżeczką mąki. Mieszamy i stopniowo ciągle mieszając dodajemy mleko. Po zgęstnieniu odstawiamy do ostudzenia.
2.
filet z łososia 120 gramów • sól • czarny pieprz mielony • białko jajka 2 sztuki
Filet z łososia kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy go do ostudzonego beszamelu. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.
3.
ziemniaczane gnocchi 250 gramów
Masę zapiekamy przez około 25 min. w 200 stopniach Celsjusza z ziemniaczanym gnocchi (lub z ugotowanym makaronem).
Smacznego!