PRZEPISY

Wywar Dashi

Wywar Dashi

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Przepis na przygotowanie wywaru z suszonych sardelek.

przepis,fotoprzepis,suszone sardele,Zupy mięsne,Kuchnia japońska,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Zupy mięsne

Kuchnia japońska

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

suszone sardele40gramów
woda1000mililitrów

 

Przepis

1. 

suszone sardele 40 gramów  woda 300 mililitrów

Sardele moczymy 30 minut w wodzie.

Sardele moczymy 30 minut w wodzie....

2. 

woda 700 mililitrów

Wodę z sardelek przelewamy do garnka i dodajemy wodę. Powoli doprowadzamy do wrzenia.

Wodę z sardelek przelewamy do garnka i dodajemy...

3. 

I gotujemy 10 minut. Jeśli na wierzchu zrobi się piana, zbieramy ją łyżeczką.

I gotujemy 10 minut. Jeśli na wierzchu zrobi się...

4. 

Gotowy wywar przecedzamy przez papierową kuchenną serwetkę.

Gotowy wywar przecedzamy przez papierową...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się