Włoska sałatka
Tradycyjny przepis na legendarną majonezową sałatkę z szynką i korzeniowymi warzywami.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,szynka dietetyczna,majonez,Sałatki mięsne,Bezglutenowe
Sałatki mięsne
Składniki
Składniki
cukier puder | 1 | łyżeczka | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
groszek konserwowy | 1 | łyżka | |
majonez | 200 | gramów | |
marchew | 60 | gramów | |
musztarda dijon | 1 | łyżeczka | |
ocet | 1 | łyżka | |
ogórek konserwowy | 100 | gramów | |
seler | 40 | gramów | |
sos Worcestershire | 1 | łyżeczka | |
szynka dietetyczna | 200 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
ziemniaki | 350 | gramów |
Przepis
1.
ziemniaki 350 gramów • marchew 60 gramów • seler 40 gramów
Korzeniowe warzywa oczyszczamy, ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w słonej wodzie do miękkości.
2.
Po ostudzeniu kroimy je na małe kosteczki i wkładamy do miski.
5.
groszek konserwowy 1 łyżka • musztarda dijon 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • ocet 1 łyżka • sos Worcestershire 1 łyżeczka • majonez 200 gramów • cukier puder 1 łyżeczka • sól ½ łyżeczki
Dodajemy wymienione składniki.
6.
Wszystko dobrze mieszamy i oto sałatka jest gotowa. Przechowujemy w lodówce. Podajemy z pieczywem.
Smacznego!