Wieprzowy gulasz z pieczarkami
Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.
przepis,fotoprzepis,cebula,Udo wieprzowe,pieczarki,Zupy mięsne,Kuchnia węgierska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zupy mięsne
Kuchnia węgierska
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 500 | gramów | |
cebula | 300 | gramów | |
czarny pieprz mielony | - | ||
majeranek | ½ | łyżeczki | |
musztarda dijon | 1 | łyżka | |
pieczarki | 250 | gramów | |
smalec | 2 | łyżki | |
sól | - | ||
woda | 1 | litr | |
ziemniaki | 150 | gramów |
Przepis
2.
Udo wieprzowe 500 gramów • woda 1 litr • ziemniaki 150 gramów
Dodajemy na większe kawałki pokrojone mięso. Gdy mięso naciągnie, podlewamy wodą. Dodajemy jeden średniej wielkości, na drobno starty ziemniak. Gotujemy 30 minut.
4.
sól • czarny pieprz mielony • musztarda dijon 1 łyżka • majeranek ½ łyżeczki
Doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i majerankiem. Ewentualnie dolewamy wody. Gotujemy kolejnych 30 minut.
Smacznego!