Wieprzowinka z miodem i włoskimi orzechami
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,orzechy włoskie,miód,Wieprzowina,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 300 | gramów | |
cebula | 50 | gramów | |
czarny pieprz mielony | - | ||
miód | 5 | łyżek | |
nać pietruszki | 1 | łyżka | |
oliwa | 2 | łyżki | |
orzechy włoskie | 80 | gramów | |
przyprawa chili | - | ||
sól | - |
Przepis
1.
Udo wieprzowe 300 gramów • sól • czarny pieprz mielony • oliwa 1 łyżka
Wieprzowe mięso kroimy na mniejsze paseczki albo kotleciki, lekko rozklepujemy, solimy i pieprzymy, na oleju szybko z obydwóch stron smażymy, aby mięso naciągnęło.
2.
oliwa 1 łyżka • cebula 50 gramów • orzechy włoskie 80 gramów • miód 5 łyżek • nać pietruszki 1 łyżka
Mięso wykładamy, na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek na której smażymy cebulkę. Dodajemy na mniejsze kawałki połamane orzechy włoskie i miód. Wszystko razem mieszamy. Posypujemy natką pietruszki.
3.
Solimy, pieprzymy, dodajemy szczyptę chili papryczki. Wieprzowe kawałki z powrotem kładziemy na patelnię do mieszanki z orzechów włoskich, podgrzewamy, mieszamy i podajemy.
Smacznego!