Wieprzowina ze spaghetti
Smaczne wieprzowe kawałki z których nie muszą być zawsze kotlety, podawane na spaghetti.
przepis,fotoprzepis,schab wieprzowy,makaron - spaghetti,zielona mrożona fasolka szparagowa,Wieprzowina,Przepisy do parowaru,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
chrzan w słoiku | 1 | łyżeczka | |
czarny pieprz mielony | - | ||
makaron - spaghetti | 300 | gramów | |
musztarda kremska | 3 | łyżeczki | |
schab wieprzowy | 300 | gramów | |
sól | - | ||
woda | 1 | litr | |
zielona mrożona fasolka szparagowa | 300 | gramów |
Przepis
1.
schab wieprzowy 300 gramów • makaron - spaghetti 300 gramów • sól • czarny pieprz mielony • chrzan w słoiku 1 łyżeczka • musztarda kremska 3 łyżeczki • woda 1 litr
W dużym garnku gotujemy wodę na makaron spaghetti. Wodę solimy szczyptą soli. Wieprzowe mięso kroimy na mniejsze kawałki, solimy i pieprzymy. Chrzan mieszamy z musztardą. W ten sposób przygotowaną masą smarujemy kawałki wieprzowego mięsa.
2.
Mięso na patelni bez oleju z jednej i z drugiej strony szybko smażymy, aby naciągnęło. Do wrzącej wody wkładamy spaghetti, gotujemy do miękkości. Podczas gotowania się makaronu przygotowujemy parowar. Do dolnego pojemnika parowaru wkładamy podsmażone kawałki wieprzowego mięsa.
3.
zielona mrożona fasolka szparagowa 300 gramów
Do wierzchniego pojemnika parowaru wsypujemy przygotowane mrożone zielone szparagi. Wszystko razem parzymy 20 minut. Makaron podajemy ciepły, posypany kawałkami wieprzowiny i zieloną fasolką szparagową.
Smacznego!