Wieprzowina z pieczarkami
Smaczne mięsno-pieczarkowe saute w sosie zagęszczonym jajkami.
przepis,fotoprzepis,łopatka wieprzowa,pieczarki,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
cebula | 120 | gramów | |
jajka kurze | 4 | sztuki | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
oliwa | 20 | mililitrów | |
pieczarki | 500 | gramów | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
woda | 150 | mililitrów | |
łopatka wieprzowa | 500 | gramów |
Przepis
3.
sól 1.5 łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • kminek mielony ½ łyżeczki • woda 150 mililitrów
... dodajemy do cebuli, solimy, posypujemy papryką, kminkiem i podlewamy wodą. Przykrywamy i dusimy do miękkości.
5.
Mieszamy i 10 minut dusimy.
7.
Podajemy ze świeżą sałatą lodową i ryżem.
Smacznego!