Wieprzowina w folii
Porcje pachnącego mięsa z ziemniakami i pieczarkami. Proste przygotowanie, proste serwowanie.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,mięso wieprzowe - kotlety,czosnek,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
cebula | 120 | gramów | |
czosnek | 6 | ząbków | |
mielona czerwona papryka | - | ||
mięso wieprzowe - kotlety | 4 | sztuki | |
olej słonecznikowy | 4 | łyżki | |
pieczarki sterylizowane | 120 | gramów | |
sól | - | ||
woda | 150 | mililitrów | |
ziemniaki | 600 | gramów |
Przepis
1.
ziemniaki 600 gramów • mięso wieprzowe - kotlety 4 sztuki • czosnek 6 ząbków • cebula 120 gramów
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kółeczka. Kotlety wieprzowe na cienko wyklepujemy w woreczkach foliowych. Obieramy czosnek i cebulę. Cebulę kroimy na kółeczka, czosnek na plasterki.
2.
olej słonecznikowy 4 łyżki • sól • mielona czerwona papryka
Przygotowujemy sobie odpowiedniej wielkości 4 sztuki folii aluminiowej. Na każdą folię nalewamy troszkę oleju, układamy ziemniaki, cebulę, solimy. Na ziemniaki kładziemy kotlet wieprzowy. Kotleta też delikatnie solimy i posypujemy mieloną czerwoną papryką. Na kotleta kładziemy plasterki czosnku...
4.
woda 150 mililitrów
Z folii formujemy szczelnie zamknięte paczuszki i układamy je na brytfannie. Podlewamy wodą. Pieczemy w piekarniku na 220-250°C 60 minut.
Smacznego!