Wieprzowina na kremskiej musztardzie
Proste przygotowanie kawałków wieprzowinki w smacznym musztardowym sosie. Polecamy podawać z ryżem parboiled z masłem i z sałatką z buraczków.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,musztarda kremska,Wieprzowina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 500 | gramów | |
cebula | 150 | gramów | |
czosnek | 4 | ząbki | |
musztarda kremska | 3 | łyżki | |
smalec | 30 | gramów | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
woda | 200 | mililitrów |
Przepis
1.
cebula 150 gramów • smalec 30 gramów • czosnek 4 ząbki
Cebulę i czosnek obieramy. Kroimy i smażymy na smalcu.
2.
Udo wieprzowe 500 gramów
Dodajemy umyte, pokrojone w paseczki mięso. Mieszamy, aż naciągną wszystkie kawałki mięsa.
5.
Dusimy po pokrywką 45 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
Smacznego!