Wieprzowina na kminku
Smaczne, lekkie i delikatne mięso w dietetycznej obróbce.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,kminek,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 400 | gramów | |
kminek | 1 | łyżeczka | |
skrobia kukurydziana | 1 | łyżeczka | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | 350 | mililitrów |
Przepis
1. Przygotowanie mięsa
Udo wieprzowe 400 gramów • kminek 1 łyżeczka • sól 1 łyżeczka • woda 300 mililitrów
Wieprzowe mięso myjemy, kroimy na płaty i wyklepujemy. Wkładamy do suchego garnka i z każdej strony kilka minut smażymy. Dodajemy kminek i sól, podlewamy wodą i dusimy pod pokrywką do miękkości, około 30 - 40 minut, w zależności od ilości mięsa, które mamy w garnku.
2. Lekko zagęszczamy sos
woda 50 mililitrów • skrobia kukurydziana 1 łyżeczka
W wodzie mieszamy skrobię kukurydzianą, wlewamy ją do mięsa i doprowadzamy do wrzenia.
Smacznego!