Wieprzowe udo z ostrygowym sosem
Wieprzowe saute o kuszącym zapachu i smaku. Dobrym dodatkiem może być kuskus, tarhonya lub ryż.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,sos ostrygowy,śmietana (10-12% tłuszczu),Wieprzowina,Bezglutenowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 300 | gramów | |
cebula | 1 | sztuka | |
cukier kryształ | 1 | łyżka | |
czosnek | 3 | ząbki | |
olej słonecznikowy | 1 | łyżka | |
sos ostrygowy | 3 | łyżki | |
śmietana (10-12% tłuszczu) | 50 | mililitrów |
Przepis
1. Marynowanie mięsa
Udo wieprzowe 300 gramów • czosnek 3 ząbki • sos ostrygowy 3 łyżki • śmietana (10-12% tłuszczu) 50 mililitrów
Do miski dajemy mięso pokrojone na cienkie kawałki, na drobno pokrojony czosnek, dodajemy sos ostrygowy i śmietanę. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na około godzinę.
2. Duszenie na patelni
olej słonecznikowy 1 łyżka • cebula 1 sztuka • cukier kryształ 1 łyżka
Cebulę kroimy na drobno i smażymy na odrobinie oleju na rozgrzanej patelni. Dodajemy marynowane mięso, wodę, cukier i gotujemy około godzinę. Podlewamy według potrzeby.
Smacznego!