PRZEPISY

Wieprzowe kotlety na białym winie

Wieprzowe kotlety na białym winie

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Co ugotować na obiad jeśli mamy w domu parowar? Prosty i szybki przepis na wieprzowe kotlety na białym winie.

przepis,fotoprzepis,schab wieprzowy,wino białe wytrawne,Wieprzowina,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

kminek-
marchew250gramów
schab wieprzowy400gramów
sól-
wino białe wytrawne100mililitrów
zielona mrożona fasolka szparagowa200gramów

 

Przepis

1. 

schab wieprzowy 400 gramów  kminek  sól

3 umyte, osolone wieprzowe kotlety przyprawiamy kminkiem i smażymy na patelni bez tłuszczu ze wszystkich stron tak, aby mięso naciągnęło.

2. 

wino białe wytrawne 100 mililitrów

Kotlety wkładamy do dolnego naczynia parowaru. Do miski na wodę wlewamy wodę wymieszaną z winem. Kotlety parzymy 30 minut.

3. 

zielona mrożona fasolka szparagowa 200 gramów  marchew 250 gramów

Po 30 minutach do górnego pojemnika kroimy na kółeczka świeżą marchewkę, dodajemy mrożoną zieloną fasolkę szparagową. Razem z mięsem parzymy jeszcze 20 minut.

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się