Wieprzowe kotlety na białym winie
Co ugotować na obiad jeśli mamy w domu parowar? Prosty i szybki przepis na wieprzowe kotlety na białym winie.
przepis,fotoprzepis,schab wieprzowy,wino białe wytrawne,Wieprzowina,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
kminek | - | ||
marchew | 250 | gramów | |
schab wieprzowy | 400 | gramów | |
sól | - | ||
wino białe wytrawne | 100 | mililitrów | |
zielona mrożona fasolka szparagowa | 200 | gramów |
Przepis
1.
schab wieprzowy 400 gramów • kminek • sól
3 umyte, osolone wieprzowe kotlety przyprawiamy kminkiem i smażymy na patelni bez tłuszczu ze wszystkich stron tak, aby mięso naciągnęło.
2.
wino białe wytrawne 100 mililitrów
Kotlety wkładamy do dolnego naczynia parowaru. Do miski na wodę wlewamy wodę wymieszaną z winem. Kotlety parzymy 30 minut.
3.
zielona mrożona fasolka szparagowa 200 gramów • marchew 250 gramów
Po 30 minutach do górnego pojemnika kroimy na kółeczka świeżą marchewkę, dodajemy mrożoną zieloną fasolkę szparagową. Razem z mięsem parzymy jeszcze 20 minut.
Smacznego!