Węgierski gulasz z flaczków
Gęsty, smaczny gulasz dla miłośników wołowych flaczków.
przepis,fotoprzepis,flaki wołowe - podgotowane,Wołowina,Zupy,Bezlaktozowe,Kuchnia węgierska,Bezglutenowe
Wołowina
Kuchnia węgierska
Składniki
Składniki
cebula | 200 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czosnek | 5 | ząbków | |
flaki wołowe - podgotowane | 500 | gramów | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
papryka czerwona mielona ostra | ¼ | łyżeczki | |
pomidory w puszce | 200 | gramów | |
przyprawa do gulaszu | 1 | łyżeczka | |
smalec | 1 | łyżka | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
woda | ½ | litra | |
zielona papryka | 200 | gramów | |
ziemniaki | 250 | gramów |
Przepis
2.
zielona papryka 200 gramów
Paprykę myjemy, oczyszczamy, kroimy w paseczki i dodajemy do cebuli. Krótko dusimy.
3.
ziemniaki 250 gramów • sól 1.5 łyżeczki • przyprawa do gulaszu 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • papryka czerwona mielona ostra ¼ łyżeczki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Do papryki dodajemy sól, przyprawę do gulaszu, pieprz i czerwoną mieloną paprykę. Mieszamy,...
6.
pomidory w puszce 200 gramów • czosnek 5 ząbków
Na koniec dodajemy pomidory razem z zalewą, mieszamy i zagotowujemy. Do gulaszu dodajemy obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wedle smaku dosalamy.
Smacznego!