Wędzone mięso z puree z groszku w parowarze
Prosto i lekko przygotowany smaczny obiad z ulubionym wędzonym mięsem.
przepis,fotoprzepis,groszek,wędzone mięso,czosnek,Wieprzowina,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina › Przepisy do parowaru › Bezglutenowe › Sezon - Czosnek › Sezon - Zielony groszek ›
Przepis
1. Parzenie groszku i wędzonego mięsa
groszek 1000 gramów • wędzone mięso 400 gramów
Do dolnego pojemnika parowaru wsypujemy mrożony albo świeży groszek. Do górnego pojemnika wkładamy wędzone mięso. Czas parzenia nastawiamy na 40 minut. Wszystko razem parzymy 30 minut. Po upłynięciu czasu parzenia miskę z groszkiem wyciągamy a wędzone mięso parzymy dalej.
2.
mleko półtłuste 1,5% 2 decylitry • sól • czosnek
Groszek wsypujemy do garnka, dodajemy mleko, według smaku sól i przeciśnięty czosnek. Wszystko razem miksujemy. Jak chcemy puree rzadsze możemy dodać według potrzeby wywar, który nam się wytworzył w parowarze.
Smacznego!