Wątróbka z kaczki w cebulowym sosie
Soczysta wątróbka z kaczki w słodko-słonym sosie. Porcje przy serwowaniu posypujemy suszonymi borówkami, co podkreśli delikatną słodycz dania.
przepis,fotoprzepis,cebula,wątróbka z kaczki,Kaczka,Bezlaktozowe
Kaczka
Składniki
Składniki
smalec z kaczki | 50 | gramów | |
cebula | 500 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 2 | łyżki | |
sól | 2 | łyżeczki | |
woda | 250 | mililitrów | |
wątróbka z kaczki | 500 | gramów |
Przepis
3.
Dodajemy cebulę i smażymy ją na karmelowy kolor.
4.
wątróbka z kaczki 500 gramów • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Wątróbkę z kaczki myjemy, według potrzeby usuwamy błony i dodajemy do cebuli. Dodajemy pieprz, mieszamy i 15 minut dusimy pod pokrywką.
7.
Podajemy z gotowanymi ziemniakami albo z chlebem.
Smacznego!