PRZEPISY

Wątróbka wieprzowa na cebuli

Wątróbka wieprzowa na cebuli

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Doskonały smakołyk klasycznej kuchni,który przy tak ogromnej fali nowoczesnych przepisów, oraz różnych "za", a raczej "przeciw" wypadł z dzisiejszych jadłospisów.

przepis,fotoprzepis,wątróbka wieprzowa,cebula,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula4sztuki
mielona czerwona papryka1łyżeczka
woda4łyżki
wątróbka wieprzowa400gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie wątróbki

wątróbka wieprzowa 400 gramów

Świeżą wątróbkę dokładnie oczyszczamy z błon delikatnie ją nacinając i myjemy pod bieżącą wodą. Kroimy w cienkie około 0,5 cm plasterki.

Świeżą wątróbkę dokładnie oczyszczamy z...

2. Cebula

cebula 4 sztuki

Cebule obieramy, kroimy w pół, a następnie w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę a następnie lekko ją szklimy.

Cebule obieramy, kroimy w pół, a następnie w...

3. Smażenie wątróbki na cebuli

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  woda 4 łyżki

Do zarumienionej cebuli dodajemy wątróbkę, dokładnie przemieszamy kilka razy, póki wątróbka nie zjaśnieje. Posypujemy mieloną papryką i zalewamy odrobiną wody. Pod przykryciem dusimy przez około 10 minut. Odkrywamy a następnie przez kolejne 5 minut ciągle mieszając jeszcze dosmażamy.

Do zarumienionej cebuli dodajemy wątróbkę,...

4. 

Uwaga! Wątróbkę podczas smażenia nie wolno solić, bo stwardnieje. Po podaniu wątróbki każdy sobie ją doprawi solą według smaku. Jako dodatek najbardziej pasuje świeży chleb, ale można ją podawać również z gotowanymi ziemniakami.

Uwaga! Wątróbkę podczas smażenia nie wolno...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się