PRZEPISY

Warzywne risotto

Warzywne risotto

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Prosty przepis na przysmak dobry również dla wegetarian.

przepis,fotoprzepis,ryż okrągłoziarnisty,kukurydza,marchew,ser Parmezan,Rizotto,Bezglutenowe

Rizotto

Pichcił

Ilość porcji

4

Masa porcji

748 g

Energia porcji

971 kcal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

300

132

gramów

kcal

kostka warzywna

30

78

gramów

kcal

kukurydza

200

204

gramów

kcal

marchew

200

90

gramów

kcal

masło

100

734

gramów

kcal

oliwa

4

528

łyżki

kcal

ryż okrągłoziarnisty

500

1725

gramów

kcal

ser Parmezan

100

392

gramów

kcal

woda

1.5

0

litra

kcal

 

Przepis

1. 

oliwa 4 łyżki  cebula 300 gramów

Na drobno kroimy dwie średniej wielkości cebule i smażymy je na złoty kolor na oliwie z oliwek.

Na drobno kroimy dwie średniej wielkości cebule...

2. 

ryż okrągłoziarnisty 500 gramów

Dodajemy dwie szklanki ryżu i smażymy jeszcze około dwie minuty na przeźroczysto.

Dodajemy dwie szklanki ryżu i smażymy jeszcze...

3. 

woda 1.5 litra  kostka warzywna 30 gramów  kukurydza 200 gramów  marchew 200 gramów

Dodajemy około pół litra wody i dwie kostki warzywne (w idealnym przypadku użyjemy rosołu zamiast kostek), kukurydzę i marchewki. Na bieżąco dodajemy wodę według potrzeby i gotujemy aż ryż się ugotuje.

Dodajemy około pół litra wody i dwie kostki...

4. 

ser Parmezan 100 gramów  masło 100 gramów

Dodajemy starty parmezan i kawałek masła. Mieszamy aż do jego roztopienia i wytworzenia kremowej konsystencji.

Dodajemy starty parmezan i kawałek masła....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się