Warzywne placki z orzechami
Delikatne, warzywno-orzechowe placki zasmakują każdemu smakoszowi.
przepis,fotoprzepis,cukinia,ziemniaki,orzechy włoskie,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie › Bezlaktozowe › Sezon - Orzechy › Sezon - Cukinia › Sezon - Ziemniaki ›
Składniki
Składniki
cukinia | 450 | gramów | |
jajka kurze | 4 | sztuki | |
marchew | 150 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 50 | gramów | |
olej słonecznikowy | - | ||
orzechy włoskie | 50 | gramów | |
pieprz biały mielony | ½ | łyżeczki | |
sól | 1 | łyżeczka | |
ziemniaki | 500 | gramów |
Przepis
1.
marchew 150 gramów • cukinia 450 gramów
Obieramy marchewkę i na grubo ją trzemy do głębszej miski. Cukinię obieramy, usuwamy pestki i też na grubo trzemy.
3.
jajka kurze 4 sztuki • sól 1 łyżeczka • pieprz biały mielony ½ łyżeczki
Ziemniaki dodajemy do warzyw w misce. Dodajemy jajka, sól i biały pieprz. Mieszamy.
4.
orzechy włoskie 50 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów
Na koniec dodajemy na drobno nasiekane orzechy i troszkę mąki.
6.
Usmażone układamy na papierowy kuchenny ręczniczek aby odessać zbyteczny tłuszcz.
Smacznego!