Udka z kurczaka na kiszonej kapuście
Jedna z wielu możliwości na upieczenie drobiu.
przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,ćwiartki z kurczaka,Kurczak,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
kiszona kapusta | 1 | kilogram | |
mielona czerwona papryka | - | ||
sos sojowy | - | ||
sól | - | ||
ćwiartki z kurczaka | 6 | sztuk |
Przepis
1.
kiszona kapusta 1 kilogram
Kiszoną kapustę przepłukujemy pod bieżącą wodą i równomiernie rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego.
2.
ćwiartki z kurczaka 6 sztuk • sól • mielona czerwona papryka • sos sojowy
Ćwiartki z kurczaka myjemy, solimy, posypujemy mieloną czerwoną papryką i układamy na przygotowanej kapuście. Skrapiamy je sojowym sosem. Naczynie zamykamy i pieczemy w piekarniku na średnim stopniu 40 minut. Naczynie odkrywamy i ćwiartki zapiekamy po wierzchu na chrupiąco, około 20 minut na najwyższym stopniu.
Smacznego!