Ucierana babka

Ucierana babka zawiera dużą ilość tłuszczu. Jej nazwa pochodzi od procesu przetwarzania, w którym masło jest ucierane z cukrem. Jest to klasyczna, ulubiona babka, pachnąca i soczysta.
przepis,fotoprzepis,masło,masło,Babki
Babki
Kategorie
Babki ›Składniki
Składniki
białko jajka | 4 68 | sztuki kcal | |
cukier puder | 140 544 | gramów kcal | |
masło | 125 918 | gramów kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 200 128 | mililitrów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 250 890 | gramów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 0 ?? | kcal | |
proszek do pieczenia | 1 ?? | opakowanie kcal | |
skrobia kukurydziana | 40 145 | gramów kcal | |
żółtko jajka | 4 228 | sztuki kcal |
Przepis



4.
mąka luksusowa pszenna T550 250 gramów • skrobia kukurydziana 40 gramów • proszek do pieczenia 1 opakowanie
...i mąkę wymieszaną z kukurydzianą skrobią oraz proszkiem do pieczenia.


6.
...i delikatnie mieszamy aż ciasto będzie gładkie.

7.
masło • mąka luksusowa pszenna T550
Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej mąką.

8.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 175 °C.

9.
Upieczoną i ostudzoną babkę wyciągamy z formy, posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Smacznego!