Twarogowy krem
Prosty w przygotowaniu, szybki i smaczny twarogowy krem z budyniem waniliowym, bitą śmietaną i czekoladą.
przepis,fotoprzepis,śmietana do ubijania (30-33%),miękki twaróg 20% tłuszczu,Desery w pucharkach,Bezglutenowe
Desery w pucharkach
Składniki
Składniki
budyń waniliowy w proszku | 1 | sztuka | |
cukier puder | 4 | łyżki | |
cukier waniliowy | 2 | sztuki | |
czekolada do gotowania | 40 | gramów | |
miękki twaróg 20% tłuszczu | 500 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | ½ | litra | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów |
Przepis
2.
cukier waniliowy 2 sztuki • cukier puder 4 łyżki • budyń waniliowy w proszku 1 sztuka • mleko półtłuste 1,5% ½ litra
Z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy budyń.
3.
Jeszcze ciepły budyń mieszamy z twarogiem.
5.
czekolada do gotowania 40 gramów
Połowę gotowego kremu rozdzielamy do 6 - 8 pucharów, ilość pucharów zależy od ich wielkości. Krem polewamy cienką warstwą roztopionej czekolady. Następnie dopełniamy puchary resztą kremu i odstawiamy do wystudzenia. Gdy krem wystygnie, ozdabiamy go bitą śmietaną, startą czekoladą lub owocami.
Smacznego!