Twarogowo - serowa pasta
Smaczna pasta pełna białka i korzystnego dla zdrowia szczypiorku. Podajemy ze świeżym pełnoziarnistym pieczywem.
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,serek topiony mazowiecki,Pasty,Bezglutenowe
Pasty
Składniki
Składniki
kminek | ½ | łyżeczki | |
serek topiony mazowiecki | 120 | gramów | |
szczypiorek | 15 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
twaróg mielony | 120 | gramów |
Przepis
1.
twaróg mielony 120 gramów • serek topiony mazowiecki 120 gramów • sól ½ łyżeczki • kminek ½ łyżeczki • szczypiorek 15 gramów
Szczypiorek myjemy i na drobno siekamy. Twaróg mieszamy ze serkiem topionym, solą i kminkiem. Na koniec dodajemy szczypiorek.
2. Propozycja podania
Podajemy za pomocą łyżki do lodów, którą przed wytworzeniem każdej kuleczki moczymy w zimnej wodzie.
Smacznego!