Twarogowo-bananowe plecionki
Szybki, słodki poczęstunek, strudlowego typu :)
przepis,fotoprzepis,twaróg wiejski z grudkami,banan,ciasto francuskie,Strudle
Strudle
Kategorie
Strudle ›
Składniki
Składniki
banan | 2 | sztuki | |
ciasto francuskie | 375 | gramów | |
cukier trzcinowy | 4 | łyżki | |
czekolada do gotowania | - | ||
jajka kurze | 2 | sztuki | |
twaróg wiejski z grudkami | 250 | gramów |
Przepis
1.
ciasto francuskie 375 gramów
Ciasto rozwijamy i kładziemy razem z papierem w które było zawinięte, na blachę. Rozkrawamy na 4 prostokąty.
2.
twaróg wiejski z grudkami 250 gramów • cukier trzcinowy 4 łyżki • jajka kurze 1 sztuka
Twaróg mieszamy z cukrem i jajkiem.
3.
banan 2 sztuki
Na środek prostokątów rozdzielamy twaróg, na twaróg kładziemy połówki bananów. Brzegi ukośnie przekrawamy.
4.
Przekrojone ciasto przekładamy.
6.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.
8.
Po stężeniu czekolady możemy podawać.
Smacznego!