Twarogowe truskawkowe ciasto
Instrukcja na polepszone truskawkowe ciasto poprzez dodanie twarogu według sprawdzonego klasycznego przepisu.
przepis,fotoprzepis,truskawki,twaróg granulowany,Ciasta
Ciasta
Składniki
Składniki
białko jajka | 6 | sztuk | |
cukier puder | 8 | łyżek | |
cukier puder | 1 | łyżeczka | |
cukier waniliowy | 20 | gramów | |
masło | 20 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 300 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 1 | łyżka | |
proszek do pieczenia | 15 | gramów | |
truskawki | 300 | gramów | |
twaróg granulowany | 250 | gramów | |
woda | 200 | mililitrów | |
żółtko jajka | 6 | sztuk |
Przepis
2.
żółtko jajka 6 sztuk • cukier puder 8 łyżek • cukier waniliowy 20 gramów
Żółtka i cukier ubijamy na pianę.
3.
woda 200 mililitrów • twaróg granulowany 250 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 300 gramów • proszek do pieczenia 15 gramów
Dodajemy wodę, rozdrobniony granulowany twaróg i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
5.
Pianę z białek delikatnie dodajemy do ciasta.
6.
masło 20 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 1 łyżka
Głęboką blachę smarujemy masłem i posypujemy mąką.
7.
Ciasto równomiernie wylewamy na przygotowaną blachę.
8.
Truskawki układamy równomiernie na wierzch ciasta.
9.
Pieczemy 22 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!