Twarogowe pancakes
Syte smaczne pancakes podajemy polane miodem i posypane nasiekanymi orzechami włoskimi. Nie ma przeszkód by posmarować je sobie dżemem :)
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,Słodkie dania,Śniadania
Słodkie dania
Składniki
Składniki
jajka kurze | 2 | sztuki | |
miód | 1 | łyżka | |
miód | - | ||
mleko półtłuste 1,5% | 150 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 150 | gramów | |
olej rzepakowy | - | ||
orzechy włoskie | - | ||
sól | - | ||
twaróg mielony | 250 | gramów |
Przepis
1.
jajka kurze 2 sztuki • miód 1 łyżka • twaróg mielony 250 gramów
Jajka mieszamy z miodem. Dodajemy twaróg.
5.
... z obydwóch stron smażymy.
6.
Gorące pancakes wyciągamy na papierowy kuchenny ręczniczek, przykrywamy drugim papierowym ręczniczkiem a na nie kładziemy kolejne pancakes. W ten sposób postępujemy do upieczenia wszystkich pancakes.
Smacznego!