Twarogowe owocowe knedle
Przepis na przygotowanie nadziewanych twarogowych knedli w garnku na parze.
przepis,fotoprzepis,Delikatny chudy twaróg,różne owoce,Słodkie dania,Przepisy do parowaru
Słodkie dania
Składniki
Składniki
Delikatny chudy twaróg | 500 | gramów | |
bułka tarta | 250 | gramów | |
cukier puder | 200 | gramów | |
cukier waniliowy | 12 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kasza manna | 300 | gramów | |
masło | 50 | gramów | |
olej słonecznikowy | - | ||
różne owoce | 350 | gramów |
Przepis
1.
Delikatny chudy twaróg 500 gramów • kasza manna 300 gramów • jajka kurze 1 sztuka • cukier waniliowy 12 gramów
Twaróg, kaszę manną, jajko i cukier waniliowy razem mieszamy. Wytworzone ciasto, które jest troszkę rzadkie odstawiamy na pół godziny.
2.
różne owoce 350 gramów
Potem ciasto rozwałkowujemy na lekko posypanej mąką stolnicy, rozdzielamy na kostki. Na każdą kostkę dajemy troszkę owoców i formujemy kulki. Owocowe nadzienie tworzą różne gotowane, albo świeże owoce, według smaku.
3.
Od razu gdy mamy przygotowane kulki, olejemy smarujemy spód i boki pojemników parowaru i wkładamy do nich knedle w pojedynczej warstwie.
4.
Trzy piętra pełne twarogowych owocowych knedli parzymy 30 minut, dwa piętra 20 minut.
5.
masło 50 gramów • bułka tarta 250 gramów • cukier puder 200 gramów
W międzyczasie na maśle smażymy bułkę tartą, ściągamy z ognia i dodajemy cukier, mieszamy. Przygotowaną mieszanką posypujemy ciepłe knedliki.
Smacznego!