Twarogowe kółeczka

Pachnący wielkanocny przysmak.
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,twaróg granulowany,mąka luksusowa pszenna T550,Słodkie dania,Wielkanoc
Słodkie dania
Składniki
Składniki
cukier puder | 0 ?? | kcal | |
cukier waniliowy | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
masło | 50 367 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 500 1780 | gramów kcal | |
ocet | 1 7 | łyżka kcal | |
olej do frytek | 0 ?? | kcal | |
soda oczyszczona | 1 0 | łyżeczka kcal | |
twaróg granulowany | 250 293 | gramów kcal | |
twaróg mielony | 250 298 | gramów kcal |
Przepis
1.
twaróg mielony 250 gramów • twaróg granulowany 250 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 500 gramów • jajka kurze 2 sztuki • soda oczyszczona 1 łyżeczka • masło 50 gramów • ocet 1 łyżka
Wszystkie składniki dobrze mieszamy i wyrabiamy ciasto.

2.
Ciasto odkładamy odpoczywać na pół godziny do lodówki. Potem je ponownie dobrze mieszamy i ponownie wkładamy na pół godziny do lodówki.

3.
Ciasto wyciągamy, przekrawamy na połowę i jedną połówkę na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy na grubość około pół centymetra. Następnie wyrabiamy drugą połowę ciasta.

4.
Za pomocą większego garnuszka wykrawamy okręgi.

5.
W okręgach wykrawamy małą foremką otwory.

6.
Brzegi delikatnie po obwodzie nacinamy.


8.
Usmażone wyciągamy na talerz wyłożony kuchennym papierowym ręczniczkiem.

9.
cukier puder • cukier waniliowy
Potem je układamy na tackę i jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Smacznego!