Twarogowe ciasto z winogronami
Szybkie ciasto z francuskiego ciasta, twarogu i drobnego winogrona. Wymienione ciasto jest najsmaczniejsze z kwaśną odmianą winogron, ewentualnie z innym rodzajem drobnych owoców.
przepis,fotoprzepis,winogrona czerwone,Delikatny chudy twaróg,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta ›
Składniki
Składniki
Delikatny chudy twaróg | 250 | gramów | |
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
cukier puder | 70 | gramów | |
cukier puder | - | ||
jajka kurze | 2 | sztuki | |
winogrona czerwone | 150 | gramów |
Przepis
1.
winogrona czerwone 150 gramów • Delikatny chudy twaróg 250 gramów • cukier puder 70 gramów • jajka kurze 2 sztuki
Winogrona oczyszczamy i myjemy. Twaróg mieszamy z cukrem i jajkami.
2.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto francuskie rozpakowujemy i na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy czym zwiększymy troszkę jego wielkość. Potem je za pomocą wałka przekładamy na większą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
3.
Na ciasto wylewamy rzadki wymieszany twaróg, nie aż całkowicie po brzegi. Na twarogu równomiernie rozsypujemy winogrona.
4.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 220°C 15 minut.
5.
Po ostudzeniu ciasto kroimy, albo za pomocą kuchennych nożyczek po prostu poprzecinamy, na trójkąty.
Smacznego!