Twarogowa pasta z jajkami
Stosunkowo sycąca, smaczna pasta z której nie przytyjecie. Najlepiej smakuje na suchym chlebie tostowym.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,twaróg wiejski z grudkami,Pasty,Bezglutenowe
Pasty
Składniki
Składniki
cebula | 30 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
kminek | ¼ | łyżeczki | |
masło | 30 | gramów | |
musztarda stołowa | ½ | łyżki | |
sól | ½ | łyżeczki | |
twaróg wiejski z grudkami | 100 | gramów |
Przepis
1.
jajka kurze 2 sztuki
Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.
3.
twaróg wiejski z grudkami 100 gramów • sól ½ łyżeczki • kminek ¼ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
Dodajemy twaróg, sól i przyprawy.
4.
Dodajemy gotowane żółtka.
5.
Białka z jajek na drobno siekamy...
Smacznego!