PRZEPISY

Tradycyjne czereśniowe ciasto

Tradycyjne czereśniowe ciasto

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Tradycyjny przepis na miękkie, puszyste ciasto.

przepis,fotoprzepis,czereśnie,Ciasta,Kuchnia słowacka,Bezlaktozowe

Ciasta

Kuchnia słowacka

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

białko jajka6sztuk
cukier puder12łyżek
cukier puder-
cukier waniliowy1sztuka
czereśnie1kilogram
mąka luksusowa pszenna T55012łyżek
olej słonecznikowy3łyżki
proszek do pieczenia1sztuka
żółtko jajka6sztuk

 

Przepis

1. 

żółtko jajka 6 sztuk  cukier puder 12 łyżek  cukier waniliowy 1 sztuka  olej słonecznikowy 3 łyżki

Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym do piany. Stopniowo dodajemy olej.

Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy...

2. 

białko jajka 6 sztuk

Dodajemy ubitą pianę z białek i ostrożnie mieszamy.

Dodajemy ubitą pianę z białek i ostrożnie...

3. 

mąka luksusowa pszenna T550 12 łyżek  proszek do pieczenia 1 sztuka

Na koniec ostrożnie wmieszamy mąkę z rozmieszanym proszkiem do pieczenia.

Na koniec ostrożnie wmieszamy mąkę z...

4. 

czereśnie 1 kilogram

Ciasto rozcieramy na natłuszczoną i mąką posypaną blachę. Na cieście równomiernie układamy umyte i wypestkowane czereśnie.

Ciasto rozcieramy na natłuszczoną i mąką...

5. 

cukier puder

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180°C około 20 minut. Wierzch ciasta posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180°C około...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się