Tort Napoleon bez pieczenia

Tort leniwy Napoleon szybko się przygotowuje i zjada ze smakiem. Wypróbuj ten smakołyk bez pieczenia z maślanymi ciasteczkami i prostym kremem.
przepis,fotoprzepis,masło,herbatniki maślane,Torty,Bez pieczenia
Torty
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 120 483 | gramów kcal | |
czekolada | 0 ?? | kcal | |
herbatniki maślane | 600 2940 | gramów kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
masło | 150 1101 | gramów kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 1000 640 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 90 313 | gramów kcal |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 90 gramów • cukier kryształ 120 gramów • jajka kurze 4 sztuki • mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów
W misce mieszamy mąkę z cukrem. Dodajemy jajka, mleko...

2.
...i dobrze mieszamy.


4.
...i dodajemy jajka z mąką. Gotujemy gładki krem, który odstawiamy do ostudzenia do temperatury pokojowej.


6.
herbatniki maślane 600 gramów
Dno tortowej formy wykładamy warstwą herbatników i przykrywamy je delikatnie warstwą kremu.

7.
Układamy kolejną warstwę herbatników i ponownie przykrywamy kremem.

8.
Nakładamy naprzemiennie warstwy, aż zabraknie nam kremu i ciasteczek, przy czym ostatnią warstwą będzie krem.

9.
Ostatnią warstwę posypujemy startą czekoladą i pozostawiamy ciasto w chłodzie na co najmniej 8 godzin.

Smacznego!