Tofu z kiszoną kapustą
Wegetariański szegedyński gulasz z tofu. Podajemy klasycznie: z parzonym knedlem.
przepis,fotoprzepis,ser biały tofu,kiszona kapusta,Dania wegetariańskie,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
cebula | 100 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | 400 | gramów | |
kiszona kapusta | 500 | gramów | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżka | |
olej słonecznikowy | 30 | mililitrów | |
ser biały tofu | 270 | gramów | |
skrobia kukurydziana | 10 | gramów | |
sól | - | ||
woda | 300 | mililitrów |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • olej słonecznikowy 30 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.
5.
kiszona kapusta 500 gramów
... i na drobno pokrojoną, odcedzoną, częściowo przepłukaną, kiszoną kapustę.
7.
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 400 gramów • skrobia kukurydziana 10 gramów
W jogurcie mieszamy skrobię kukurydzianą.
8.
Jogurt dodajemy do kapusty, mieszamy ...
Smacznego!