Tofu sos do spaghetti
Doskonały wegański sos zainspirowany bolońską kuchnią.
przepis,fotoprzepis,seler,marchew,ser biały tofu,przecier pomidorowy,Sosy,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sosy
Składniki
Składniki
cebula | 80 | gramów | |
czosnek | 2 | ząbki | |
marchew | 180 | gramów | |
oliwa | 25 | mililitrów | |
pikantny sos chili | 1 | łyżeczka | |
przecier pomidorowy | 1 | litr | |
seler | 180 | gramów | |
ser biały tofu | 180 | gramów | |
sól | 1.5 | łyżeczki |
Przepis
2.
seler 180 gramów • marchew 180 gramów
Seler i marchewkę obieramy, myjemy i na grubo trzemy. Dodajemy do cebuli.
3.
sól 1.5 łyżeczki • pikantny sos chili 1 łyżeczka
Solimy i 5 minut często mieszając smażymy. Doprawiamy sosem chili...
5.
przecier pomidorowy 1 litr • czosnek 2 ząbki
Wlewamy przecier, dodajemy cukier i 10 minut gotujemy. Doprawiamy przeciśniętym czosnkiem.
6.
Sosem polewamy porcję makaronu i podajemy. Sos możemy podawać również z parzonym knedlem.
Smacznego!