Tofu czekoladowo-orzechowe kostki
Pieczone Fit ciasto bez mąki i cukru.
przepis,fotoprzepis,czekolada 70%,orzechy nerkowca naturalne,orzechy nerkowca naturalne,miód,ser biały tofu,Zdrowe wypieki,Bezglutenowe
Zdrowe wypieki
Składniki
Składniki
białko jajka | 3 | sztuki | |
czekolada 70% | 100 | gramów | |
kakao proszek | - | ||
miód | 100 | gramów | |
oliwa | 25 | mililitrów | |
orzechy nerkowca naturalne | 50 | gramów | |
orzechy nerkowca naturalne | - | ||
orzechy ziemne prażone niesolone | 50 | gramów | |
ser biały tofu | 400 | gramów | |
żółtko jajka | 3 | sztuki |
Przepis
2.
orzechy nerkowca naturalne 50 gramów • orzechy ziemne prażone niesolone 50 gramów
Orzechy siekamy, nie zupełnie na drobno.
3.
żółtko jajka 3 sztuki • miód 100 gramów • ser biały tofu 400 gramów • oliwa 25 mililitrów
Żółtka mieszamy z miodem, tofu i olejem. Miksujemy blenderem na pianę.
4.
Do masy dodajemy czekoladę, ...
6.
... i dodajemy orzechy.
7.
Formę (25x25 cm) wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na niej ciasto.
8.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180°C przez 30 minut, potem piekarnik wyłączamy, uchylamy i zostawiamy w nim ciasto na 15 minut by ostygło.
9.
Jeszcze ciepłe posypujemy przesianym kakaem i zostawiamy do całkowitego ostudzenia.
10.
Ciasto kroimy na kostki ...
11.
... i na każda kostkę kładziemy orzeszek nerkowca jako ozdobę.
1 porcja ma 120 kcal
Smacznego!